Vliegwiel voor creativiteit en ondernemerschap


If only for one day

Dit motto neemt Eric Haas letterlijk. Hij is organisator van de Guerrilladesk: een rauwe setting die razendsnel wordt omgebouwd tot inspirerende werkplek voor één dag. In een oude loods of een verwaarloosd kantoorgebouw. “Het zindert op zo'n dag van de verfrissende ideeën.”
Rond tien uur - half elf, druppelen ze binnen op het Haagse Norfolkterrein. Creatieven op de vouwfiets of met de caravan, zakelijke professionals in de BMW. Telefoons rinkelen, laptops worden aangesloten op het internet en de eerste mensen zijn al druk met elkaar in gesprek.

Zelfstarters

Wat gebeurt hier? Eric: “Alles gaat over openheid en verrassing. Hier ontstaan mooie gesprekken, bijzondere ideeën en sterke contacten. Guerrilladesk is een vliegwiel. In het klein voor de mensen die eraan deelnemen, maar ook groter voor een stad of wijk. Hier zitten de zelfstarters, hier wordt ondernomen en mensen houden er een sterk netwerk aan over. De Guerrilladesk kan een creatieve, sociale en economische impuls geven.”

Hotspot

Nederland kent een groot aantal oude industriële locaties. Eric: “Dit zijn vaak 'pauzeplekken' die normaal gesproken leegstaan totdat de gemeente besluit wat ermee gebeurt. Terwijl je met zo'n plek natuurlijk ook tijdelijk iets kunt doen. De setting van deze locaties leent zich bij uitstek voor ontmoetingen en stimuleert creativiteit en ondernemerschap. Bovendien zet de stad dit soort locaties dan gelijk als hotspot in de schijnwerpers. Zo snijdt het mes aan twee kanten.”

> Bekijk de Video-impressie
> Bekijk de slideshow
Fotografie: Maarten Fleskens
Lees meer op www.greensdesk.nl   >

Wat is de Guerrilladesk?

Binnen één uur wordt een rauwe industriële setting omgebouwd tot inspirerende werkplek. Professionals uit verschillende disciplines werken voor één dag samen op deze speciale locatie: architecten, conceptontwikkelaars, ict-ers, juristen en vormgevers. Vernieuwende oplossingen en ideeën kunnen spontaan ontstaan. Aan het einde wordt alles weer afgebroken. Wat blijft hangen is energie en een sterke herinnering. De Energy Plant heeft gewerkt!

“Vergelijk het met de luchtmobiele brigade”

Ron van Gils

“Ik ben architecten, coaches en designers tegengekomen die ik normaal niet zomaar tegen het lijf loop binnen een gesloten organisatie. Guerrilladesking heeft het in zich om zzp-ers te verbinden. Het voorbeeld van de luchtmobiele brigade komt bij mij op. Guerrilladesking kan zomaar opduiken waar nodig. Bijvoorbeeld in vastgeroeste organisaties waar behoefte is aan vakmanschap. Managers hoeven straks maar Eric Haas te bellen en binnen no time staan de beste en meest gemotiveerde mensen voor je deur.”

www.ronvangils.nl

“Dat rauwe doet
iets met mensen”

Linde ten Broek

“Voor mij staat Guerrilladesking voor de nieuwe manier van werken. Het gaat niet om je papiertje, maar om wat je in je hebt. Om lef en passie. En om het met elkaar delen van je drijfveren. Dat rauwe doet iets met mensen. Deze omgeving maakt open. Je werkt hier anders en je hebt hier andere ontmoetingen. De eerste nieuwe ideeën zijn er al. Heerlijk die energie en geestdrift.”

www.versidee.nl

“Er is behoefte aan
een frisse wind”

Edo van der Kuur

“Je ziet dat ondernemers dit soort Guerrilladesking zelf organiseren. Er is behoefte aan een frisse wind. Wij zijn hier vandaag aan de slag met ons nieuwe bedrijf Y.leiders: een detacheringsbureau dat leiderschap biedt vanuit de generatie Y. Een optimistische, flexibele en ondernemende netwerkgeneratie die bij overheid en bedrijfsleven voor vernieuwing kan zorgen.”

www.y-leiders.nl

Wat is de Guerrilladesk?

Ron van Gils

Linde ten Broek

Edo van der Kuur